Bergmancenter Logo
Kop vara nya affischer buy our new posters Kop vara nya affischer buy our new posters

Köp våra nya affischer! | Buy our new posters!

Elin Sandström är årets affischkonstnär! Affischerna finns att köpa via vår webbshop, i olika prisklasser: en för bara affischerna, och några dyrare för dem som vill stötta oss lite extra.

Vi är mycket stolta och glada att presentera årets affischkonstnär, Elin Sandström! Bergmanveckan 2020 är som tidigare meddelats inställd i fysisk form på grund av det nya coronaviruset, men lever vidare på andra plattformar. I år släpper vi dessutom inte bara en utan två affischer, som pryds av filmikonerna Eva Dahlbeck och Max von Sydow.

– Vi är så glada och stolta över samarbetet med Elin Sandström – och så tacksamma för de här fantastiska illustrationerna! Det är bilder att bli glad och trygg av, och det känns som om Eva Dahlbeck och Max von Sydow hade varit bra att hålla i handen just nu, säger Emma Gray Munthe, festivalens konstnärliga ledare.

Affischerna finns i begränsad upplaga att köpa via Bergmancenters webbshop, i olika prisklasser: en för bara affischerna, och några dyrare för dem som vill stötta Bergmanveckan lite extra.

– Vi ser affischerna inte bara som ett sätt att hylla två giganter och visa att vi lever, utan genom att köpa dem kan man både få något väldigt fint att ha på väggen och stötta Bergmanveckan och Bergmancenter i de här för kulturbranschen svåra tiderna, säger Emma Gray Munthe.

Om Elin Sandström:
Illustratören och bildkonstnären Elin Sandström har gjort sig ett namn med bland annat porträttserien Sisterhood of Saints, och har haft flera tunga uppdragsgivare genom åren. Just nu är hon bland annat aktuell som illustratör till boken Monster i terapi. Och nu alltså: Bergmanveckans affischkonstnär 2020.

– Jag älskar det! Som filmnörd känns det som att få komma hem när jag kliver in i det här sammanhanget. Genom min mammas stora filmintresse har jag fått växa upp med Bergmans filmer och svartvit matiné på TV. Där fanns alltid Eva Dahlbeck med, hon stack ut och gjorde intryck på mig. Även i ett barns ögon var hon en sann filmstjärna.

På frågan om hur Elin Sandström skulle beskriva Max von Sydows och Eva Dahlbecks uttryck svarar hon:

– Max von Sydow har ett intrikat, inspirerande ansikte att måla av. Det är i detaljerna som man fångar hans värdighet och lugn, och jag skulle ljuga om jag sa att det var enkelt – men det har varit en fröjd att få vistas i hans närvaro under målandets gång. Eva Dahlbecks uttryck är sylvasst! Hon utstrålar värdighet, självförtroende och intelligens. Det finns en skärpa i hennes uttryck som jag ville lyckas fånga i porträttet.

För mer information om Elin Sandström: eplet.se

Följ oss på Facebook för att ha koll på var och hur vi dyker upp framöver!

THE ARTIST BEHIND OUR NEW POSTERS: ELIN SANDSTRÖM!

We are very proud to present the artist behind our new festival posters, Elin Sandström! Bergman Week 2020 might be cancelled in physical form, but we are releasing not one but two posters featuring two of our greatest actors: Eva Dahlbeck and Max von Sydow.

The posters are available in a limited number in our web shop, where they can be bought for a variety of different prices: one for just the posters, and some more expensive alternatives for those who want to support Bergman Week and the Bergman Center a little extra in these troubling times.

Elin Sandström has made a name for herself with her portrait series Sisterhood of Saints, and more about her and her work can be found at eplet.se.

Follow us on Facebook to keep posted on when and where we might pop up in the near future.

Bergman Week Shop