Bergmancenter Logo
Hostens filmvisningar pa ny tid Hostens filmvisningar pa ny tid

HÖSTENS FILMVISNINGAR PÅ NY TID

Under hösten visar vi utvalda filmer ur den aktuella repertoaren
varje söndag kl. 16:00. Köp dina biljetter redan nu.
Välkommen till Bergmancenter på Fårö!

Om du inte vill missa några nyheter om våra filmvisningar eller annat som händer på Bergmancenter, anmäl dig till vårt nyhetsbrev  HÄR.

WAR PONY

27/8 | 16:00
Drama, Regi: Riley Keough
Medverkande: Anjeliq Aurora, Sean Baker, Iona Red Bear
120:-
Två unga män längtar bort från fattigdomen och begränsningarna i Pine Ridge-reservatet där de bor. En film med stort hjärta, om en del av USA som sällan skildrats från insidan. I rollerna syns skådespelare som själva är uppvuxna i reservatet.

AND THE KING SAID, WHAT A FANTASTIC MACHINE

3/9 | 16:00
Dokumentär, Regi: Axel Danielson, Maximilien Van Aertryck
120:-
En dokumentär som sätter den fotografiska bildens konsekvenser under lupp, och visar hur bildens historia har påverkat oss som människor. Vad händer med världen när alla är upptagna av att fånga den på bild?

KÄRLEK OCH AVUND

10/9 | 16:00
Drama, Regi: Ira Sachs
Medverkande: Franz Rogowski, Ben Whishaw
120:-
Regissören Tomas kommer hem hem till sin äkta make Martin efter en fest och berättar att han haft sex med en kvinna. Det blir början på ett triangeldrama bestående av lika delar passion, avundsjuka och narcissism, i skicklig regi av Ira Sachs.

KLARA KO OCH TÅGMYSTERIET

16/9 | 11:00
Drama, Regi: Will Ashurst
80 :-
OBS TIDEN! För fyra år sedan gjorde Klara ko och åppeltjuven succé på de svenska biograferna. Nu återkommer Klara Ko och hela det glada gänget. Filmen har gjort storsuccé i hemlandet Norge, där den legat 1:a på biotoppen flera veckor.

FÖRHANDSVISNING: KYSSEN

16/9 | 17:00
Drama, Regi: Billie August
Medverkande: Esben Smed, Klara Rosager
120:-
OBS TIDEN! Med KYSSEN är Danmarks främste regissör, Bille August, tillbaka med en ny publik- och kritikersuccé. Filmen hade premiär tidigare i år i Danmark och är den hittills största inhemska succén med 225 000 biobesökare. “I klass med Pelle Erövraren” – Weekendavisen
”Bille August när han är som allra bäst” – Dagbladens Bureau

DE OSTYRIGA

17/9 | 16:00
Drama, Regi: Malou Reymann
Medverkande: Amalie Drud Abildgaard, Lene Maria Christensen
120:-
Jazzmusiken sveper genom mellankrigstidens Europa och når Köpenhamn. Maren insuper det nya med stor entusiasm, men hennes trotsighet och livslust ses inte med blida ögon av omgivningen. Genom barnavårdsnämnden institutionaliseras hon på ön Sprogø. Ett storslaget drama om ett av de mörkaste avsnitten av vår samtidshistoria.

PAST LIVES

24/9 | 16:00
Drama, Regi: Celine Song
Medverkande: Greta Lee, Teo Yoo
120:-
Nora och Hae Sung var nära vänner som barn, men tvingades skiljas åt när Noras familj emigrerade från Sydkorea. Ett tjugotal år senare återförenas de under en vecka i New York, utan att veta vad det skulle kunna leda till. Nora är gift och tycks trivas med sitt liv, men mötet med Hae Sung lockar fram tankar hos båda om alla val som formar livet, och om ödets makt. Hypade Past Lives är redan Oscartippad, och anses vara en av de starkaste filmerna om kärlek som gjorts.

FRITT FALL

1/10 | 16:00
Drama, Regi: Justine Triet
Medverkande: Antoine Reinartz, Milo Machado Graner
120:-
Fritt fall vann guldpalmen i Cannes. Sandra, Samuel och deras synskadade son Daniel har under det senaste året levt i en avlägsen bergsstuga. När Samuel hittas död utanför, så inleds en undersökning av “dödsfall under misstänkta omständigheter”. Mitt bland alla frågetecken så anklagas Sandra. Men är det självmord eller mord? Ett år senare besöker Daniel sin mors rättegång som visar sig vara en dissekering av hans föräldrars relation.

Bergman Center