Bergmancenter Logo
Gullspang frankrike och en ingeborg i november Gullspang frankrike och en ingeborg i november

Gullspång, Frankrike och en Ingeborg i november

Varje söndag kl. 16:00 visar vi noggrant utvalda filmer ur hösten repertoar. I november ser vi fram emot sensuella och finstämda dramer, en rafflande dokumentär och så lite historisk action.

Om du inte vill missa några nyheter om våra filmvisningar eller annat som händer på Bergmancenter, anmäl dig till vårt nyhetsbrev  HÄR.

JEANNE DU BARRY

5/11 | 16:00
Drama, Romantik, Regi: Maïwenn
Medverkande: Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe
120:-
I filmen berättas historien om kvinnan som genom sin list och charm gjorde en klassresa från enklast tänkbara förhållande till Kung Louis XVs innersta krets på Versailles. Den stormiga romansen som följer mellan kungen och kurtisanen leder till både kontrovers och stark kärlek. Efter filmen finns det möjlighet att provsmaka Kafé Smultronställets hämtmeny för bara 100 kronor.

INGEBORG BACHMANN – RESA GENOM ÖKNEN

12/11 | 16:00
Drama, Historia, Regi: Margarethe von Trotta
Medverkande: Vicky Krieps, Ronald Zehrfeld
120:-
I den här biografin bjuder journalisten Adolf Opel med den en rebelliska poeten Ingeborg Bachmann på en resa genom Egypten. Det blir hennes väg tillbaka till poesin och sig själv. Resa genom öknen är den biografiska berättelsen om den prisade författaren Ingeborg Bachmann (Malina), regisserad av veteranen Margarethe von Trotta (Hannah Arendt, Två tyska systrar).

MIRAKLET I GULLSPÅNG

19/11 | 16:00
Dokumentär, Regi: Maria Fredriksson
Medverkande: Olaug Bakkevoll, Kari Klo, May-Elin Storsletten
120:-
I den här dokumentären köper två norska systrar efter ett tecken från Gud en lägenhet i Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Det börjar som en sagolik familjeåterförening, men utvecklas till ett drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

NAPOLEON

26/11 | 16:00
Drama, Historia, Biografi , Regi: Ridley Scott
Medverkande: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier
120:-
I ett spektakulärt epos av legendariske regissören Ridley Scott beskrivs den franska kejsaren Napoleon Bonapartes, uppgång och fall. Filmen fångar Bonapartes resa till makten genom hans komplicerade förhållande till sin stora kärlek, Josephine. Napoleon gestaltas av hyllade och prisbelönta skådespelaren Joaquin Phoenix (Beau is afraid, Joker)