Bergmancenter Logo
Geab satter ljuset pa ingmar bergman Geab satter ljuset pa ingmar bergman

GEAB sätter ljuset på Ingmar Bergman

I arbetet med Bergmancenters nya, permanenta utställning, Lek, lust och ljus – Ingmar Bergman och Fårö, har vi glädjande kunnat inleda ett samarbete med GEAB. Ett samarbete som vi hoppas kommer fortsätta framöver och bidra till utvecklingen för både GEAB och Bergmancenter.

– Förutom det finansiella stöd vi tar emot från GEAB innebär att vi visar att Bergmancenter är, och vill vara, en del av Gotland och det lokala närings- och kulturlivet, säger Cristina Jardim Ribeiro, verksamhetschef på Bergmancenter.
– Vi sneglar på idrottsrörelsen som gör ett fantastiskt arbete med att visa hur viktiga de är för samhället. Där har vi inom kulturlivet mycket att lära, men även näringslivet har väldigt mycket att vinna på att närma sig kulturen. Det är glädjande att GEAB ligger i framkant där och att vi får vara en del i den satsningen, fortsätter hon.

Utställningen, Lek, lust och ljus – Ingmar Bergman och Fårö, öppnar samtidigt som Bergmancenters säsongspremiär, lördagen den 1 maj. Ingmar Bergman var en ljusets mästare och det kommer att genomsyra utställningen. GEAB har generöst gått in med pengar för de kostnader som är förknippade med ljussättningen, vilket möjliggör att vi kan ge utställningen det där lilla extra som garanterar en alldeles extra upplevelse för besökarna.

– Med Gotlands framtid i fokus så är en rikt kulturliv en förutsättning för att hela Gotlands ska utvecklas. Genom samarbetet hoppas vi kunna bidra till att fler blir nyfikna på det spännande utbud som Bergmancentret erbjuder, för såväl barn som vuxna, säger Oskar Lindehejd, Marknadschef GEAB.

Bergmancenter kan erbjuda GEAB tillgång till ett världsunikt kulturarv i form av den miljö där Ingmar Bergman valde att verka och den kunskap vi besitter om det arvet. De kommer kunna erbjuda kunder och personal att ta del av det kulturarvet på ett exklusivt vis.

– Vi kan sprida arvet efter Ingmar Bergman och samtidigt få stöd för vår verksamhet, GEAB kan erbjuda kunder och personal något unikt, sammanfattar Cristina Jardim Ribeiro

Bergman Center