Bergmancenter Logo
Faronatta pa bergmancenter 2 Faronatta pa bergmancenter 2

FÅRÖNATTA PÅ BERGMANCENTER

Under Fårönatta, 16/9, kommer Bergmancenter förhandsvisa Billie Augusts senaste film, Kyssen, som har gjort succé i Danmark. Men dagen kommer att fyllas med allt från författarsamtal och bokförsäljning till Skaparverkstad och guidningar.

Bergmancenter har öppet mellan 11:00 och 17:00
11:00 Film: Klara ko och tågmysteriet
För fyra år sedan gjorde KLARA KO OCH ÄPPELTJUVEN succé på de svenska biograferna. Nu återkommer Klara Ko och hela det glada gänget i KLARA KO OCH TÅGMYSTERIET. Filmen har gjort storsuccé i hemlandet Norge, där den legat 1:a på biotoppen flera veckor.
ALLA TALAR SVENSKA!
12:00 – 15:00 – Skaparverkstad för barnen
Kom och skapa din egen animerade film, en teckning eller lerfigur!
13:00 Guidad visning
Följ med vår guide in i utställningen Lek, lust och ljus – Ingmar Bergman på Fårö och lär dig om hur regissören hamnade på ön, vad som döljer sig i tapeten från Såsom i en spegel och se en alldeles äkta Oscar!
15:00 Författarsamtal med Ronnie Lundin
Möt Fåröförfattaren och hör honom berätta om sin senaste historiska roman, När döden kom till Fårö. Boken kommer att gå att köpa på plats.
16:00 Samtal och bildvisning från boken Fåröbor från förr
Möt författaren Gunilla Brogren och hör henne berätta om boken Fåröbor från förr. Lasse Kallander som har jobbat med bilderna till boken kommer också att visa fotografier från den. Boken kommer att gå att köpa på plats.
17:00 Film: förhandsvisning av Billie Augusts Kyssen
Med KYSSEN är Danmarks främste regissör, Bille August, tillbaka med en ny publik- och kritikersuccé att lägga till sitt imponerande CV av tidigare framgångar som Oscarbelönade ”Pelle Erövraren”, Guldpalmen-belönade ”Den goda viljan”, Selma Lagerlöf-filmatiseringen ”Jerusalem”, de internationella storfilmerna ”Andarnas hus” och ”Les Misérables”, Peter Høeg-filmatiseringen ”Fröken Smillas känsla för snö”, ”En sång för Martin” med Sven Wollter och ”Balladen om Marie Krøyer”. Filmen hade premiär tidigare i år i Danmark och är den hittills största inhemska succén med 225 000 biobesökare.

Bergman Center