Bergmancenter Logo
Bergmanveckan har en ny konstnarlig ledare Bergmanveckan har en ny konstnarlig ledare

Bergmanveckan har en ny konstnärlig ledare!

I stark konkurrens med flera kvalificerade sökande har Johan Hallström fått tjänsten som ny konstnärlig ledare för Bergmanveckan på Fårö.

Johan har under de senaste åren arbetat, i Sverige och internationellt, som filmsättare och med film. Efter skådespelarutbildning på Teaterhögskolan i Stockholm erhöll han en Masters i ”Film Programming and Curating Film Programmer” vid Birkbeck University i London. Under jubileumsåret 2018 (Bergman 100) utformade han på uppdrag av British Film Institute ett program riktat mot unga besökare inom ramen för BFI:s retrospektiv ”Ingmar Bergman: A Definitive Film Season”. Johan har även haft olika festivaluppdrag för Dublin Int’l Film Festival, nordiska filmfestivaler i London och New York samt Tempo Dokumentärfestival. Han var senast filmsättare och driftansvarig för biografen Park i Stockholm.

– Det känns otroligt lustfyllt och inspirerande! Jag tycker mycket om blandningen av allvar och lekfullhet hos Ingmar Bergman – och som också går igen i festivalens program. Det vill jag fortsätta utforska, säger Johan Hallström.

– I Johan har vi hittat en person som har den rätta kombinationen av praktik och idérikedom. Han har en mängd idéer om hur vi gör Bergman relevant för vår samtid, samtidigt som han vet hur en filmfestival blir till – från idé till att publiken sitter bänkad. Vi är så glada att han vill bli en del av vår organisation, säger Cristina Jardim Ribeiro, verksamhetschef på Bergmancenter.

Johan Hallström efterträder Kasia Syty och inleder sitt arbete med den 20-årsjubilerande Bergmanveckan 1 november.

Årets Bergmanvecka äger rum mellan 26 och 30 juni, på Fårö.

Bergman Center Bergman Week