Bergmancenter Logo
Slider skammen 11 1 Slider skammen 11 1

Guidade turer

Oavsett om ni är intresserade av en guidad visning i våra utställningar, Bergmansafari till cykel eller buss, eller en konferens i detta filmiska världsarv med havet som granne så hjälper vi er.

Guidad visning

Varje dag kl. 13:00 fr.om. juli - augusti visar våra kunniga guider utställning Lek, lust och ljus! Ingmar Bergman och Fårö. Guidningen tar ca. 45 min och kostar 150 kr/person (inträde ingår). Köpes på plats.

Våra guidade visningar går att boka året runt för grupper och tar omkring 45 minuter. Du får lära dig om hur Bergman hamnade på Fårö, hur det egentligen gick till när han skapade en ny film och så får du se en alldeles riktig Oscarsstayett. Du kan boka guidning på svenska, engelska eller tyska. Bokas via mejl.

Hyr vår biograf

På Bergmancenter finns en biograf med 64 platser, varav två är reserverade för rollstolar. Den går att hyra för filmvisningar, konferenser eller annat kul. Kanske vill ni kombinera det med en guidad visning, eller att göra animerad film i vår skaparverkstad – bara fantasin sätter gränser. Kontakta oss för mer information.

Cykelsafari

Häng med på vår cykelsafari och upplev den unika miljö som Bergman valde att skapa och spela in sina filmer i! Vi utgår från Bergmancenter på egen eller hyrd cykel. Under den guidade turen besöker vi inspelningsplatser för Persona (1966), Såsom i en spegel (1961), Scener ur ett äktenskap (1974). Vi börjar med att cykla till Dämba, där vi ser några klipp från filmerna i Bergmans egen biograf. För att boka en egen cykelsafari kontakta oss via mejl.

Bussafari

Åk på bussafari i Bergmanland tillsammans med våra kunniga och engagerade guider får ni uppleva Fårö så som Bergman såg det. I bussen visar vi klipp ur filmerna han spelade in på Fårö och utanför rullar samma vackra platser förbi. Ingmar Bergman spelade in fyra seplfilmer, en TV-serie och två dokumentärer på Fårö, så ni får ta del av en stor portion av hans verk. För att boka en egen bussafari kontakta oss via mejl.

2021 Bergmanveckan Day5 Yanina Isla Web 017

Upptäck Bergman på Fårö

Våra utställningar

Vi har både permanenta och tillfälliga utställningar.