Bergmancenter Logo
Stjarnjury for manusstipendiet efter bergman 2021 Stjarnjury for manusstipendiet efter bergman 2021

Stjärnjury för manusstipendiet Efter Bergman 2021

Efter Bergman kommer i år för första gången att ta in en extern jury för att bedöma de olika ansökningarna som kommer in till årets manusstipendium. Juryn består av författaren och dramatikern Sara Stridsberg,  Ola Sigurdson som är teolog och professor vid institutionen för litteratur, idéhistoria och religion på Göteborgs universitet samt filmregissören och manusförfattaren Milad Alami.

”Vi vill att juryn ska spegla de olika aspekterna av Bergmans skapande och värld och vi är väldigt stolta och glada över att kunna presentera tre så fantastiska och spännande jurymedlemmar för Efter Bergman 2021” säger Marie Starck, kultursekreterare på Svenska Kyrkan och som är med och arrangerar manusstipendiet. ”Nu ser vi fram emot att ta del av deras kloka bedömning av ansökningarna vi får in.”

Ansökningstiden för Efter Bergman är framflyttad till den 10 maj. ”Vi är angelägna om att nå ut brett och vill därför ge alla filmskapare och deras berättelser lite extra tid” säger Sandra Fröberg på Film på Gotland.

Deadline för ansökan till Efter Bergman är 10 maj 2021.

Läs mer om Efter Bergman och hur du söker på: https://filmgotland.se/produktion/efter-bergman/

Om Efter Bergman

Efter Bergman-stipendiet arrangeras av Film på Gotland i samarbete med Bergmancenter på Fårö, Svenska Kyrkan, Film Stockholm, Story Academy Gotlands Folkhögskola och Bergmangårdarna på Fårö.

Bergmancenter Bergmanveckan