Bergmancenter Logo
Ny platschef pa bergmancenter och ny projektledare bergmanveckan Ny platschef pa bergmancenter och ny projektledare bergmanveckan

Ny platschef på Bergmancenter och ny projektledare för Bergmanveckan

PRESSMEDDELANDE 9 januari 2018

Cristina Jardim Ribeiro och Emma Gray Munthe är de nya krafter som nu kommer att leda verksamheten på Bergmancenter på Fårö under Bergmanåret 2018 och framöver.

Den nya platschefen Cristina Jardim Ribeiro är en erfaren journalist, uppvuxen och bosatt på Gotland, senast verksam som content manager på reklambyrån Hill Agency. Som platschef på Bergmancenter kommer Cristina att vara ansvarig för övergripande strategiska, administrativa och innehållsmässiga frågor. Hon har också en bakgrund som filmvetare och filmskribent och var med och startade filmfestivalen Popcorn.

– Jag ser verkligen fram emot att förvalta Ingmar Bergmans arv och utveckla verksamheten på Bergmancenter, säger Cristina. Det känns särskilt viktigt nu när Bergmancenter och Fårö kommer att stå i fokus under firandet av Bergmans 100 år!

Bergmanveckans nya konstnärliga ledare Emma Gray Munthe är även hon en rutinerad journalist, med fokus på film. Hon har tidigare haft samma uppdrag för Lilla Filmfestivalen i Båstad, som startades av Bo Widerberg, och som sedan hans bortgång hållits i hans anda. Emma har även arbetat som arrangör och programredaktör för olika evenemang. Hon är också verksam som filmkritiker i Aftonbladet.

– Bergmanveckans program ska locka gotlänningar, filmintresserade från hela landet och internationella festivalbesökare – och den uppgiften känns både rolig och extra ansvarsfull just i år. Jag tar mig an uppdraget med lika delar bävan och entusiasm!

– Cristina och Emma blir ett superteam som, tillsammans med personalen på Bergmancenter, kommer att skapa ett attraktivt och allsidigt innehåll, såväl på Bergmancenter som i Bergmanveckan, kommenterar Bergmancenters nya ordförande Jannike Åhlund rekryteringarna. Vi är mycket glada över deras samlade kompetens som vi är övertygade om kommer att sätta avtryck under jubileumsåret och framöver.

För mer information kontakta

Cristina Jardim Ribeiro

Emma Gray Munthe – emma@bergmancenter.se

Jannike Åhlund – jannike@bergmancenter.se

 

Bergmancenter Bergmanveckan