Bergmancenter Logo
Konstnaren maja melsted vinnare av affischtavlingen bergmanveckan 2020 ar over Konstnaren maja melsted vinnare av affischtavlingen bergmanveckan 2020 ar over

Konstnären Maja Melsted vinnare av affischtävlingen! / Bergmanveckan 2020 är över

I fyra veckor har Bergmanveckan pågått på SF Anytime och i våra sociala medier, och nu avslutar vi med att utse vinnaren av affischtävlingen: konstnären Maja Melsted!

Sedan den 5 juni har den digitala versionen av Bergmanveckan pågått på SF Anytime och i våra sociala medier, med förhandsvisning av Papicha, Bergman-filmer till kampanjpris, flera livesända samtal, världspremiär på Bergman-anekdoter i samarbete med Stiftelsen Ingmar Bergman och repris av de introduktioner SVT spelade in med Bergman själv i hans privata bio vid Dämba. Den 24 offentliggjordes årets vinnare av Efter Bergman-stipendiet: Sabina Zupanc och dramaserien Fuck My Life.

Vi avslutar festivalen med att utse ännu en vinnare. Den som kammade hem priset för bästa affisch i tävlingen där vi efterlyste nytt artwork till valfri Bergman-film är… konstnären Maja Melsted! Baserad i Stockholm, utbildad vid Umeå Konsthögskola – och någon vi kommer att få se mycket mer av. Se hennes bidrag ovan. Vinsten består i att ställas ut på Bergmancenter sommaren 2021, och vouchers från SF Anytime. 

– Vi fick in bidrag från hela världen, men det var Maja Melsteds vi alla direkt fastnade för. Vi tycker mycket om hennes stil, och är säkra på att vi kommer att få se mycket mer av henne i framtiden, säger Bergmanveckans konstnärliga ledare Emma Gray Munthe

Topp 5 mest sedda bland de utvalda filmerna på den digitala Bergmanveckan på SF Anytime:

  • Smultronstället
  • Exorcisten
  • Kapernaum
  • Persona
  • Det sjunde inseglet

Nästa år hålls Bergmanveckan på Fårö 29 juni – 3 juli, och ni är alla varmt välkomna! 

Bergmanveckan