Bergmancenter Logo
Bergmanveckan flyttar in pa sf anytime Bergmanveckan flyttar in pa sf anytime

Bergmanveckan flyttar in på SF Anytime

I mitten av juni flyttar Bergmanveckan in på strömningstjänsten SF Anytime! I juni arrangerar vi också livestreamade samtal med regissören Amanda Kernell och prisbelönade filmfotografen Sophia Olsson, och fyra spännande svenska kortfilmare. Redan i morgon blir det ett livestreamat filmquiz med Bergman-tema!

I mitten av juni flyttar Bergmanveckan tillfälligt in på strömningstjänsten SF Anytime, där vi i ett samarbete med dem kommer att hylla Max von Sydow, Eva Dahlbeck – och förstås, Ingmar Bergman. Pluis lite annat smått och gott. Mer detaljer kommer längre fram.

– Det är väldigt roligt att vi har fått till ett samarbete med SF Anytime, som ju sitter på en sådan enorm filmskatt bakåt! Vi håller också tummarna för att få till förhandsvisningar av kommande filmer, men på biofronten ändras ju saker nästan varje dag, så det får stå lite mer öppet, säger Bergmanveckans konstnärliga ledare, Emma Gray Munthe.

Annat som är på gång för digitala Bergmanveckan:

  • Torsdagen 7 maj arrangerar vi tillsammans med Quizadillas ett livestreamat filmquiz med Bergman-tema. Quizadillas är en blandning mellan filmquiz och teater, med kluriga frågor, filmscener uppspelade live och ett och annat sångnummer. Tillsammans med oss på Bergmanveckan tar de sig nu an Ingmar Bergman – på mer eller mindre långsökta sätt – och man kan testa sina kunskaper om Fanny & Alexander, raukar, skilsmässor, svenskar som lyckats i Hollywood, Dramaten-skandaler och döden.Quizet är gratis, men tillsammans samlar vi in pengar till UNICEF Sverige som har startat en kampanj för att hjälpa de mest utsatta barnen i coronakrisen. Mer info på Facebook.
  • I samarbete med Stiftelsen Ingmar Bergman blir det från och med nu på fredag en premiär i veckan för aldrig tidigare visade Bergman-anekdoter, med filmpersonligheter som Gunnel Lindblom, Inga Landgré, Jörn Donner, Kristina Adolphsson och Katinka Faragó. De kommer att kunna ses på ingmarbergman.se.
  • I samarbete med Filmbasen arrangerar vi två livestreamade samtal. Den 4 juni håller Emma Gray Munthe i ett samtal med kortfilmarna Julia Lindström (vinnaren av Startsladden 2020), Salad Hilowle, Elin Övergaard och Theodor Solin om deras arbete och visionen i svensk film.Regissören Amanda Kernell och Sven Nykvist Cinematography Award-vinnande filmfotografen Sophia Olsson – som tillsammans arbetat med Charter och Sameblod – kommer också att medverka i ett samtal om relationen regissör/filmfotograf. Datum kommer.
Bergmanveckan