Bergmancenter Logo
Bergmancenter satsar pa filmvisningar i host Bergmancenter satsar pa filmvisningar i host

Bergmancenter satsar på filmvisningar i höst

Hösten har kommit till ön, men säsongen är långt ifrån över för det. Bergmancenter håller öppet torsdag till söndag, hela september och kommer att fortsätta med den populära söndagsbion.

– Vårt mål är att kunna ha aktivitet i huset året runt, både för tillresta och fastboende, säger verksamhetschefen Cristina Jardim Ribeiro.

Under hösten kommer Bergmancenter ha filmvisningar kl. 17:00, varje söndag. Vi satsar på kvalitetsfilmer som normalt sett främst visas på mindre biografer i storstäderna. För oss är det att verka i Bergmans anda att föra hans kärlek till film vidare och att göra det på Fårö.

Biljetterna kostar 120 kronor och kan köpas på vår hemsida eller på plats i kassan.

Höstens filmer

9/4 – Playground

Nervigt om skolgården som krigszon ur hjärtskärande barnperspektiv, i årets mest helgjutna långfilmsdebut som vann kritikerpriset i Cannes.

11/9 – Stammisar

Jakten på kärlek och något äkta bland stammisar i ett varmt Sommarstockholm. En autentisk skildring av sökandet vi alla ägnar oss åt fångas i kärnfull dialog.

17/9, 11:00 – Mamma Mu hittar hem

En rolig, färgsprakande och varm, ny långfilm om populära och älskade Mamma Mu och Kråkan.

18/9 – Fire of Love

Det gifta paret Katia och Maurice Krafft är vulkanologer, de riskerar sina liv i jakten på nya utbrott världen runt. Sara Dosa skildrar deras liv och gärning genom det häpnadsväckande material de lämnat efter sig.

25/9 – Bränn alla mina brev (PREMIÄRHELG)

I Bränn alla mina brev följer vi Karin och Sven Stolpe, och den korta affär Karin hade med Olof Lagercrantz i början av 1930-talet som skapade svallvågor över årtionden.

10/2 – Nitram

I Nitram skildras det förfelade liv och de händelser som ledde fram till ett av Australiens största trauman i modern tid, massakern i Port Arthur 1996.

9/10 – Triangle of Sadness (PREMIÄRHELG)

Ruben Östlunds Guldpalmsvinnare tar avstamp i modevärldens finrum och fortsätter på en lyxyacht tillsammans med miljonärer, vänliga vapenhandlare och en marxistisk sjökapten (Woody Harrelson).

16/10 – Kärlekens labyrinter (PREMIÄRHELG)

Claire Denis, en av världens mest respekterade regissörer levererar åter igen, med en av hennes starkaste filmer på många år.

23/10 – Earwig

Dubbelgångare och tidslinjer korsar varandra i en ödesdigert vacker och olycksbådande film av Lucile Hadžihalilović. Hotet om våld utgör hela tiden ett lågintensivt muller i bakgrunden.

30/10, 15:00 – Lassemajas detektivbyrå – Skorpionens gåta (PREMIÄRHELG)

Alla i Valleby ser fram emot Vallebydagen när en tjuv plötsligt slår till och utför en serie stölder. Efter sig lämnar tjuven symboler kopplade till stjärntecken och rymden.

30/10, 17:00 – Nope (HALLOWEEN-VISNING)

Oscar®-vinnaren Jordan Peele skakade om och omdefinierade modern skräckfilm med Get Out och Us. Nu kommer hans unika mardrömsvision av popcornfilmen: det expansiva skräckeposet, Nope.

6/11 – Loving Highsmith (PREMIÄRHELG)

Baserat dagboksanteckningar från den bästsäljande författaren Patricia Highsmith möter vi ett nytt porträtt av den berömda författaren bakom böcker som The Talented Mr. Ripley och Carol.

13/11 – Rose (PREMIÄRHELG)

Rose är en film som på härligt danskt manér lyckas blanda allvar med humor och värme på ett otvunget sätt som gör filmen samtidigt underhållande och tänkvärd.

20/11 – Boy From Heaven (PREMIÄRHELG)

Fiskarpojken Adam erbjuds den nästan ouppnåeliga möjligheten att studera vid Al-Azharuniversitetet i Kairo, sunnimuslimernas absoluta maktcentrum i världen.

27/11 – Joyce Carol Oates “A body in the Service of Mind”

Oates beskrivs ofta som ”Amerikas främsta författare”, och hennes extraordinära talang är välkänd världen över. Filmen lotsar oss skickligt genom Oates gedigna författarskap.

4/12 – Mother and Son

Léonore Sareilles uppföljare till Guldpalmvinnaren Ung kvinna. Vi möter Rose som flyttar från Afrika till Paris förorter. Filmen spänner över 30 år.

11/12 – Skolan vid världens ände

Bhutans Oscarsbidrag 2021. En varm berättelse om Ugyen Dorji, en ung lärare som drömmer om att bli popsångare och ägnar mer tid åt att vara ute och festa på stadens krogar än att sköta sitt jobb.

18/12 – Min vackra stjärna (Broker)

Hirokazu Kore-eda var med i huvudtävlan i Cannes 2022 med Min vackra stjärna (Broker). Filmen kretsar kring lådor som ställs ut där folk anonymt kan lämna sina oönskade nyfödda barn.

Bergmancenter